Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2018

Een nieuw jaar is ingegaan en we hebben wat pony's minder op stal staan. Na heel wat (stal)jaren lief en leed gedeeld te hebben heeft Sandra al haar pony's nu ook eindelijk bij elkaar en lekker thuis lopen. Dat zijn er in een keer 4 minder bij ons en dat merk je wel meteen. Gelukkig is onze vriendschap niet veranderd, alleen we zien elkaar niet meer dagelijks.

Aan de pony's hebben we niets gemerkt van de verandering; alleen Lothian en Lumos zullen elkaar wel missen...


Het nieuwe jaar bied ook weer uitdagingen:

24 maart beginnen we met de stamboekopnames van de jonge pony's van onze fokvereniging. Wij gaan erheen met de volle zussen Harley en Isabeau. Beiden dochters van Bernice v.d. Alloyse Hoeve en Walter van 't Kleine Weitje.


Eind maart gaat Lothian, onze jonge Goran v.d. Vijfmorgen, de opfok in samen met de jonge hengsten van de Alloyse Hoeve. We zijn benieuwd hoe hij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

7 maart 2018: verdrietig....


Vandaag een bijzonder verdrietige dag waar we afscheid hebben moeten nemen van onze allerliefste merrie Suf.

De hoefbevangenheid waar zij helaas al vaker last van had gehad, kregen wij niet meer onder controle en na overleg met onze veearts konden we nog maar een ding voor haar doen. Ze is heel rustig ingeslapen...

24 maart 2018: Stamboekopname


Vanochtend zijn we met Harley en Isabeau naar de stamboekopname in Rockanje geweest. En we hebben goed nieuws: ze zijn allebei in het stamboek opgenomen. Harley met de score 60/ 65, net als haar halfbroer Fudge en Isabeau haalde de mooie score van 70/ 70. Twee volle zussen en toch zo verschillend van type. Gelukkig wel beide in het bezit van een fantastisch karakter! We zijn blij met onze merries...

Nu op naar het keuringseizoen.

31 maart 2018: Op stap...


Vanmiddag hadden we een uitje met onze fokvereniging naar boswachterij Dorst in Oosterhout. We hadden de weergoden aan onze kant, een leuke groep mensen, 8 fijne pony's en 3 honden bij ons en dat alles iets meer dan een half uurtje rijden vanuit Dordt. We wilden in eerste instantie Crumble en de Gravin meenemen, maar omdat schoonzus Tanja met neefje Morris ook meegingen, werden het Isabeau en Morris' lievelingspony (C)Harley.

Voor Beau haar eerste wandeling uit de buurt en ze vond het best wel spannend in het begin, maar ze bleef haar schattige zelf en heeft erg veel geleerd vandaag. Harley heeft een rust en zelfvertrouwen wat zó fijn is in de omgang en een grote steun voor haar zusje Beau. Een heerlijke pony, waar je fijn mee op pad kan.

Na iets meer dan 5 km te hebben gewandeld door een afwisselend gebied, waar we ook een kudde rustende Schotse Hooglanders tegen kwamen, sloten we de middag af met dorstlessers en lekkernijen bij de trailers. Ook deze activiteit was weer voor herhaling vatbaar!

8 april 2018: Lothian "het huis uit"....


Vanochtend Lothian naar z'n nieuwe vriendjes gebracht op de Alloysehoeve.

Hij liet zich met de hulp van wat stukjes winterpeen heel rustig alleen de trailer op laden. Daar was ik heel blij om, want dat scheelt een hoop stress. Ben wel bij hem gebleven voor de eerste keer; het is ook niet zover bij ons vandaan.

Bij Atie en Jos keek hij zijn ogen uit en toen we hem bij de jaarling hengsten zetten, leek het wel of we hem op bootcamp hadden gedaan. Hij kon meteen volaan in de turbo, maar wist zich prima staande te houden tegenover z'n 3 stalmaten.

Gelukkig heeft hij de afgelopen winter goed kunnen oefenen met z'n volwassen zussen.

Bernice heeft het helaas niet zo breed. Ze is hem kwijt en dat laat ze weten ook. Het valt me trouwens op dat de hele kudde van slag is; natuurlijk voel ik me daardoor hartstikke schuldig.....

28 april 2018: naar de wei...


Vanmiddag hebben we met Atie, Jos en Arie de jonge hengsten naar de wei gebracht. Was weer trots op onze bonte man, die weer braaf de trailer op liep. Ook zijn halfbroers Laird (m. Felice v.d. Alloysehoeve) en Lord (m. Freule v.d. Alloysehoeve) lieten zich met enige overredingskracht braaf laden. Landheer, het broertje van onze Gravin, vond het te spannend en nadat bleek dat hij zich niet over liet halen om mee te rijden, besloten we hem aan de hand mee te nemen.

Eenmaal op de wei gingen de jonge mannen helemaal los voordat ze zich tegoed deden aan het weelderige voorjaarsgras. Ze hebben een superplek!

31 mei 2018: Fudge


Als fokker hoop je natuurlijk dat de pony's die je fokt allemaal een geweldig 5***** huisje krijgen. Want helaas kun je niet al je pony's aanhouden als je fokt. Nu vind ik het best lastig om afscheid van mijn pony's te nemen, maar omdat wij niet zoveel pony's fokken is dat nog niet zoveel voorgekomen. Fudge v. stal Oberon was de eerste die hier als jaarling het nest verliet. We verkochten hem aan Sandra en zagen hem de jaren daarna nog regelmatig bij haar thuis, wat maar 10 min. bij ons vandaan is. Als 3 jarige werd hij geruind en heeft toen de hele zomer nog bij ons op de wei gelopen. Dit tot grote vreugde van onze merries die dol op hem waren...

Maar Sandra fokte ook en ook zij moest ruimte maken voor haar veulens en verkocht Fudge aan Laura die hem wilde gebruiken voor de pony rijlessen en vakantiekampen. Fudge was bomproof gebleken en heeft het flegmatieke karakter van zijn moeder geërft, dus een prima keus.

Helaas mocht Fudge ook hier niet blijven en raakte hij voor ons uit beeld.

Maar 18 maart kreeg ik een berichtje van Marleen Eeltink dat zij sinds die dag de nieuwe eigenaresse van Fudge was geworden. Zij had hem gekocht van een man uit Drenthe, die hem een half jaar had gehad, maar door privéomstandigheden weer wilde verkopen. Ik was hartstikke blij wat over Fudge te horen en we hadden een leuk gesprek waarbij we informatie en foto's uitwisselden. Fudge liep al onder het zadel en wordt nu rustig beleerd in het tuig. De bedoeling is dat hij in de toekomst ook in een tweespan zal worden ingezet. Wij wensen Marleen en haar gezin heel veel geluk en plezier met hem.

Update: helaas heeft Fudge ook hier niet zijn forever home mogen vinden en is inmiddels weer verkocht. Helaas weten we niet waarheen. We hopen dat het goed met hem gaat...

23 juni 2018:


Vanochtend om half 9 vertrokken we met onze pony's Gravin en Isabeau richting Oosterland om mee te doen aan de fokdagkeuring van fokvereniging Zeeland. 2 jaar geleden waren we ook geweest met Harley en Gravin, waarbij Gravin ook nog meeliep met de fokgroep van haar moeder Baronesse.

We hadden een kleine omleiding onderweg en kwamen om half 10 aan bij het terrein van de Zeeuwse Dag van het Paard, waar we een mooie plek voor onze trailer vonden vlak naast de baan en te midden van onze ponyvrienden. Het was zonnig met een heerlijke zeebries en de koffie met verse overheerlijke bolussen stonden al klaar. Wat een hartelijk welkom!

Om 10 uur begonnen de rubrieken en het werd een gezellige en voor ons ook succesvolle dag. Guusje werd weer extra ingezet door bevriende collegafokkers en we prijzen ons gelukkig dat zij ook onze pony's vol verve voorbrengt!

Isabeau was onze eerste pony in de baan en wat heeft zij de afgelopen 2 jaar toch een hoop geleerd. Zo heerlijk ontspannen en braaf en net als de Gravin een feestje om mee te nemen. Ze stond er hartstikke mooi op vandaag en liet zich op haar best zien en ze behaalde de 1e plaats voor een mooie bonte, die zeer ruime bewegingen liet zien. Haar eerste kopplaats en we waren helemaal trots.

Na de pauze was het de beurt aan Gravin die, doordat zij alleen in haar rubriek was, automatisch ook een 1e plaats haalde. Tja... dat er niet meer inzenders waren daar konden we natuurlijk niets aan doen en dat was best jammer, maar voor ons was haar eerste plaats met mooie beker en rozet net zoveel waard als die van Isabeau! Allebei onze pony's zijn de hele dag zo gezellig en braaf geweest, daar alleen hadden ze wat ons betreft al een lintje voor verdient.

Het was een topdag! Heel veel dank aan de het bestuur van fokvereniging Zeeland en alle vrijwilligers er omheen. We vonden het ontzettend gezellig en zijn er graag volgend jaar weer bij!

15 september 2018:


Vandaag hadden wij onze jaarlijkse premiekeuring bij Stal de Elzen in ons eigen Dordrecht. Wat een heerlijkheid is dat toch, zo dichtbij huis.

Wij hadden geen veulens dit jaar dus konden onze pony's tot de middag nog lekker in de wei blijven lopen.

Sandra had er twee, dus achter haar aangereden met de fiets om te helpen met voorbrengen. Eerst moest Magister in de baan, maar helaas haalde hij geen premie. Daarna het eerste veulen van Hexia , Minerva, en zij behaalde haar veulenpremie wel! San helemaal blij en ik ben toen weer naar huis gereden om onze eigen pony's op te halen.

Wij hadden dit jaar Bernice, Crumble (die alleen als veulen naast Suf mee was geweest) en Isabeau bij ons.

Isabeau was als eerste aan de beurt en ze stond er super op. Ze wordt steeds mooier naar mate ze ouder wordt en we hoopten op een 2e premie.

Eenmaal in de baan liet ze zich van haar beste kant zien en behaalde de 2e plaats met een 2e premie. We waren dik tevreden!

Daarna was het de beurt aan onze Crum. De verwachting was dat zij een 3e premie zou halen en dat gebeurde ook; zij bezette de voorlaatste plaats.

Voor ons is ze heel bijzonder; ze is de enige dochter van onze eerste, inmiddels overleden, fokmerrie waar we onze stal mee begonnen zijn. Sophie Liebas, door ons Suf genoemd.

Bernice was onze hekkensluiter en in de rubriek kroonmerries haalde zij weer netjes haar 2e premie.

Al met al een vooral heel gezellige dag met resultaten zoals we ze wel een beetje verwacht hadden.

Guusje, wederom onwijs bedankt voor het helpen wassen, toiletteren en voorbrengen van onze pony's.

0