Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2017

Een nieuw jaar en de site in een nieuw jasje. Onze stal bestaat dit jaar 10 jaar en het leek ons wel leuk om onze site een opfrisser te geven.

We begonnen 10 jaar geleden met onze eerste fokmerrie Sophie Liebas en inmiddels zijn we de gelukkige eigenaars van 6 merries, waarvan er twee komend voorjaar een veulen verwachten. Een aardige uitbreiding dus.

De komende tijd zal er dus nog gewerkt worden aan deze site en hoewel er bekende foto's op terug te zien zijn, is het de bedoeling ook weer nieuwe toe te voegen.

Op deze pagina zullen alle nieuwtjes terug te vinden zijn die betrekking hebben op de shetlandpony's van Stal Oberon.

Met vriendelijke groet, Martin en Esther

16 september 2017

Vandaag beleefden we de jaarlijkse premiekeuring van het Shetlandpony Stamboek. Door omstandigheden dit jaar niet in Zuid- Beijerland, maar in ons eigen Dordrecht. Een "thuiswedstrijd" dus. Prettig, omdat we tussendoor pony's konden wisselen en ze niet de hele dag uit hun ritme werden gehaald.

Lothian startte voor ons de dag in rubriek 3; helaas behaalde hij niet zijn veulenpremie, maar met de toelichting van de jury konden we het alleen maar eens zijn. Hij miste oprichting en had het qua conditie wat tegoed gehad. Tja....

Isabeau was voor ons de volgende pony in de baan. Zij stond er dit jaar super voor en liet zich gelukkig ook goed zien. Ze kwam op een 2e plaats te staan, achter de latere Algemeen Jeugdkampioen: Jonkvrouw v.d. Alloyse Hoeve. Iets om trots op te zijn dus; ze heeft nu alle jeugdpremies binnen.

Onze Gravin was pas na de middag aan de beurt. We hadden haar pas in de pauze opgehaald en hadden nog tijd genoeg voor we de baan in moesten om haar zo mooi mogelijk te presenteren. Gravin komt exterieurmatig wel iets tekort, maar dat maakt zij gelukkig in haar beweging meer dan goed.

We waren dan ook helemaal gelukkig toen ze dit jaar haar 2e premie wist te behalen. In de rijke conditie waarin ze sinds het overlijden van haar veulen in verkeerde, ook het hoogst haalbare. Een prima dag dus voor onze stal!

We hebben genoten van de gezellige onderlinge sfeer van alle medefokkers en de belangstellenden en hebben de toelichting van de jury als zeer prettig ervaren. Guusje, ontzettend bedankt voor het geweldige voorbrengen van onze pony's!!

We gaan nu het stalseizoen weer langzaam in en dan in maart 2018 de stamboekopname van de zussen: Harley en Isabeau.

4 mei 2017

Geboorte nieuws!

Vanmiddag zijn we verblijd met de geboorte van de allereerste nakomeling van Gravin en Goran.

Zijn naam: Locksley v. Stal Oberon

9 mei 2017

Een zwartbonte zoon voor Bernice!

Aan het einde van de middag bracht Bernice, na 1 zwarte zoon en 2 zwarte dochters, haar eerste bonte nakomeling

Zijn naam: Lothian v. Stal Oberon

21 mei 2017

Een zeer zwarte dag voor onze kudde en in het bijzonder voor de Gravin.

Tot ons grote verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van ons prachtige en lieve veulen Locksley.

Na 3x binnen 5 dagen een slokdarmverstopping te hebben gehad, hebben we in overleg met onze veearts, dit rotbesluit moeten nemen.

Het was hartverscheurend om Gravin afscheid te zien nemen van haar eerste veulen (na pas 17 dagen), maar we hebben het haar op haar eigen wijze en in haar eigen tempo laten doen.

We hopen dat de kudde haar troost kan bieden.

0