Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2015

23 december 2015:


Vandaag de Shetlandpony ontvangen met daarin het verslag van onze Premiekeuring.

De door ons gefokte Fudge v.st. Oberon kreeg een mooi jury rapport:

Type goed, hoofd iets grof, voldoende benen, goede voeten, stap goed, draf voldoende vlot. Werd ruinenkampioen!

Trots!


7 november 2015:


Voor de 2e keer dit jaar, en nu onder betere condities, verzamelden we ons vanmiddag in 's Gravenzande voor de strandwandeling met een groep enthousiaste leden van onze fokvereniging en hun pony's.

Nadat vorige week Suf en Crumble hun kilometers wel hadden gemaakt, was het vandaag de beurt aan onze jeugd: Gravin en Harley. De Gravin was in april ook al mee geweest, maar voor Harley was het haar strand en zee vuurdoop. Ze deed het fantastisch! Met een man of 16 en 9 pony's was de opkomst iets minder dan voorgaande keren, maar zeker niet minder gezellig. We hebben weer genoten.

1 november 2015:  Vanochtend weer eens een lange wandeling gemaakt met onze bonte kanjers.

Martin had Guusje en mij met Suf en Crumble weggebracht met de trailer en afgezet bij de Zuidhaven in de Dordtse Biesbosch.

Daarvandaan zijn we in 2 uur naar huis terug gelopen.

De pony's hielden het goed vol en het was schitterend wandelweer.

17 oktober 2015: de dag van de Nationale Kampioenschappen in Lunteren.


Vanochtend om half 9 Guusje opgehaald en vervolgens Fudge opgepikt bij Sandra. Helaas kon ze vandaag zelf niet mee vanwege haar vakantie, maar we vonden het zo'n eer dat Fudge een uitnodiging voor de Nationale Kampioenschappen had gekregen, dat we deze kans niet voorbij wilden laten gaan.

Dus vandaag met gepaste fokkerstrots op weg naar Lunteren.

We kwamen iets voor tienen aan en nadat we Fudge zijn paspoort hadden ingeleverd voor de zeer gewilde stamboekstempel en een catalogus hadden aangeschaft, was er genoeg tijd om te genieten van alle mooie pony's.

Hoogtepunt: het behalen van de fantastische 2e plaats van Jonkvrouw v.d. Alloysehoeve, een volle zus van onze Gravin uit de schitterende Baronesse en stoere Walter.


Nadat we bij Fudge de spreekwoordelijke puntjes op de I hadden gezet, was het voor hem tijd om zich voor de jury te tonen. Dankzij onze geweldige voorbrengster Guusje en Martin als aanjager ging Fudge er vol in en knalde door de baan.

En ondanks het feit dat hij hekkensluiter in zijn rubriek werd, waren wij hartstikke trots op hem.


De eerste "Oberon" op de Nationale Kampioenschappen; voor ons een absoluut hoogtepunt!

29 augustus 2015: Premiekeuring Zuid-Beijerland


Een hele mooie dag!

We begonnen de keuring met onze jongste: Isabeau. Een kuikenmak veulen; dat wil nog wel eens tegenvallen in de baan omdat ze nergens van onder de indruk zijn...


Gelukkig liet ze zich goed zien en mocht ze zich als 3e opstellen met haar veulenpremie.

Daarna was Harley aan de beurt.

Een pony waar we hoge verwachtingen van hadden omdat we haar zo mooi vinden en ze ook nog goede bewegingen laat zien.

Helaas viel ze wat tegen in de baan en ze belandde op de voorlaatste plaats. Gelukkig kreeg ze wel haar enterpremie.

De Gravin was onze derde pony in de baan en ook van haar hadden we hoge verwachtingen.

Ze ontwikkeld zich best, heeft een schitterend hoofdje, zit zeer goed in haar behang en beschikt ook nog eens over de beste bewegingen.

Maar de concurrentie was niet mis, zij liep in een zeer sterke rubriek met 8 prachtige twenters.

Guusje trok tijdens haar drafronde alles uit de kast en ik kon haar met Gravin niet bijbenen. Dat dat goed uitpakte bleek bij de plaatsing van de pony's: Gravin mocht zich als 2e opstellen met haar twenterpremie en wat waren we trots op haar!

Na de middagpauze was Bernice aan de beurt en dat was best spannend.

Zij had n.l nog maar één 2e premie nodig om haar kroonpredikaat te behalen en liep ook nog eens in een bijzonder sterkte rubriek van 9 pony's.

We besloten Isabeau buiten de baan te laten zodat Bernice scherp bleef en ze hopelijk dat beetje extra zou laten zien.

En dat deed ze! Ze zette letterlijk haar beste benen voor en overtrof al haar voorgaande rondes van de afgelopen jaren. De beloning kwam bij de opstelling waar de als 4e geplaatst werd met de door ons zo gewenste 2e premie.

Nu hebben we onze eerste echte Kroonmerrie!


Ook Bernice haar zoon Fudge v. stal Oberon deed het prima. Deze 3 jarige ruin werd Kampioen ruinen met een 2e pr. en mag naar de Nationale keuring in Lunteren.

6 juni 2015: Een mooie dag, maar wel een met gemengde gevoelens...


We begonnen de dag goed met een nieuw leven in de wei: Sandra's pony Yessamine beviel iets voor zessen van een chique hengstveulen: Ixion Drakendauw.

De vader van het veulen is de Deense hengst: Søndergårds Mac.


Vanmiddag zijn Martin en ik naar Teuge gereden om onze pony Crumble weer op te halen. Aan de ene kant verheugde ik mij erop om haar weer te zien, maar helaas was de aanleiding van onze rit een hele verdrietige: het overlijden van haar veel te jonge bazin Paula Zeën.

Ook voor haar lieve vrienden op stal was onze aanwezigheid er een met gemengde gevoelens, daar we elkaar de vorige keer onder veel vreugdevollere omstandigheden hadden ontmoet.

Ik vond het best moeilijk.         

Gerda, Martijn, Sven en Luke van de Voort: heel veel dank voor de liefdevolle verzorging van Crumble de afgelopen weken. Ze ziet er super uit.

Ik weet dat het jullie ook verdriet heeft gedaan dat we haar vandaag weer mee terug hebben genomen, maar ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst weer zullen zien!

5 mei 2015: Geboortenieuws


Vandaag weer een mooie dag bij ons op stal. Onze lieve Bernice beviel vanmiddag van een gezond merrieveulen. Haar naam: Isabeau v. stal Oberon (v. Walter v.'t kleine Weitje).

11 april 2015:


De jaarlijkse strandwandeling van onze fokvereniging stond voor vandaag op de agenda. Na een weer prachtig weer, waren de verwachtingen hoog gespannen, maar het liep een tikje anders.

Regen en een stormachtige wind maakten er een ruig middagje van, maar onze stoere pony's en die-hards van West Zuid-Holland gingen ervoor!

5 april 2015:


Vandaag was het zover: Crumble ging verhuizen naar Teuge.

We vertrokken om 10 uur en ruim 1,5 uur later waren we op onze bestemming waar Paula al op ons stond te wachten.

Crum kwam warm, maar monter van de trailer en keek meteen haar ogen uit. Nadat we even bijgekletst hadden, werd Crum voorgesteld aan haar nieuwe kudde.

Ik heb nog nooit een pony zoveel zelfvertrouwen zien uitstralen dan zij. Het was zo schitterend om te zien hoe zij in alle rust, maar wel heel duidelijk, haar persoonlijke ruimte bewaakte en ik was zó trots op haar. Wat is het toch een gave pony!

In de volste overtuiging dat zij zich prima gaat redden, reden we na een gezellige lunch weer terug naar Dordt.

We wensen Paula veel geluk met haar!

28 maart 2015:


Vanochtend zijn we met Fudge en Crumble naar de stamboekopname in Vierpolders geweest. En we hebben goed nieuws: onze eerste zelfgefokte pony's zijn allebei in het stamboek opgenomen.

22 februari 2015:


Crumble heeft een nieuwe bazin.

Vandaag is Paula Zeën, in het gezelschap van haar vriendin Gerda met haar zoon Sven, bij ons te gast geweest. Zij zocht een brave, bonte merrie als gezelschap voor haar bonte ruin Zorro en om in de toekomst mee te gaan mennen.

Om 12 uur kwamen ze, uit het oosten van het land, kijken of de klik er was met onze Crumble. Na een poetsbeurt en een wandeling met al onze pony's, bleek al gauw dat het met de klik wel goed zat. Na een gezellige lunch werden we het eens en op 5 april a.s. gaan we Crumble naar Teuge brengen.

1 januari 2017: Stal Oberon wenst iedereen een gezond en gelukkig 2015!


De jaarwisseling zit er weer op en ik ben altijd weer blij als alles zonder problemen is verlopen en niet alleen wij hebben de nodige slaap in te halen....


De pony's zijn vanochtend wel extra rustig in de bak....

0