Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2014

12 januari 2014


Vandaag een heerlijke dag voor onze wekelijkse wandeling met de pony's. Ze hadden er zin in en het tempo lag bij aanvang nogal hoog. Omdat we langzaam de conditie van de dames weer aan het opvoeren zijn, worden de wandelingen ook steeds weer langer. Natuurlijk houden we hierbij rekening met de drachtige Bernice en de jonge Gravin. Voorop staat vooral dat we er allemaal plezier in moeten hebben. Martin kwam ons op de terugweg tegemoet gefietst en dat was mooi op tijd voor een groepsfoto in het zonnetje.

8 april 2014


Met nog zo'n 3 weken te gaan voor de verwachtte bevalling lijken Bernice haar benen steeds korter te worden en ziet ze er uit als een echte Thelwell pony. We zijn druk met het verzinnen van een naam, maar dat valt met de beginletter H van dit jaar nog niet mee.

19 april 2014


Vandaag was het weer de dag van ons jaarlijkse uitje naar het strand met de leden en hun pony's van Fokvereniging West Zuid-Holland. Net als voorgaande jaren bleken de weergoden ons goed gezind en om 1 uur vertrokken we met Suf en Crumble richting 's Gravenzande.

Op de parkeerplaats verzamelden we ons en om half 3 vertrokken we richting de zee met 10 stoere shetlanders en zo'n 25 grote en kleine liefhebbers. Guusje en Lola hadden er net zoveel zin in als Suf en Crum en de laatste 2 hadden en flink de pas in. Crum wilde zo graag naar de branding dat ik denk dat als Lola haar los had gelaten, ze er in volle galop naar toe was gerend.

Het werd weer een heerlijke middag met alleen maar blije gezichten, stoere pony's, natte broeken, volgelopen laarzen en de gezellige gemoedelijke sfeer die zo typerend is voor onze vereniging.

Na zo'n 1,5 uur gewandeld te hebben, sloten we traditioneel de middag af met de parkeerplaats picknick die goed voorzien was van eigen baksels, koffie, thee en limonade.

1 mei 2014:


Geboorte nieuws Geweldig mooie dag vandaag!

Onze knappe Bernice is vanochtend bevallen van een mooi en gezond merrieveulen: Harley van stal Oberon. We hadden het geluk dat de geboorte overdag plaatsvond en hebben weer veel foto's kunnen maken.

8 mei 2014:


Weer een geboorte bij ons op stal. Vannacht om 3 uur is Yessamine v.d. Alloyshoeve bevallen van een merrieveulen. Haar naam is: Hexia Drakendauw.


Yessamine is de pony van Sandra en Hexia is het eerste gefokte veulen dat haar stalnaam Drakendauw draagt.

We genieten nu dubbel als we de wei in kijken!   

31 mei 2014:


Vanmiddag Bernice met Harley naar Atie en Jos gebracht, waar ze weer gaat daten met de stoere Walter. We hebben weer een merrieveulen besteld, maar of dat gelukt is moeten we nog een klein jaar op wachten...

21 juni 2014:


De merries met de veulens zijn alweer een week thuis en wat een gezelligheid brengen ze weer in de wei.

De kleintjes zijn onafscheidelijk en erg sociaal naar elkaar en naar ons. Volgende week worden Bernice en Yessamine gescand en weten we of we volgend jaar weer kunnen genieten van jong leven. We duimen... 4 juli 2014:


Goed nieuws: na 2x schouwen bij Walter durven we het wel te geloven: Bernice is weer drachtig! We hebben weer iets om naar uit te kijken.

Helaas bleek Yessamine wel hengstig te zijn en daarom is zij gisterenavond weer naar Valburg gebracht voor een 2e bezoek aan Søndergårds Mac.

30 augustus 2014: verslag Premiekeuring Zuid-Beijerland


We beten het spits af met Harley. Zij maakte voordat we de ring ingingen al zo'n goede indruk dat ik haar ter plekke had kunnen verkopen. Een mooi compliment, maar voorlopig blijft ze nog lekker bij ons.

Ze liet zich van haar beste kant zien en werd als 2e geplaatst met een veulenpremie. Gravin was de volgende die voor onze stal de baan in kwam. In een sterke rubriek waarbij alle enters geprimeerd werden, behaalde zij de 3e plaats.


Bernice was na de middag aan de beurt. Na de teleurstelling van vorig jaar toen ze een 3e premie toebedeeld kreeg, hoopten we nu op een beter resultaat. Gelukkig beoordeelde de jury haar dit jaar beter en een 3e plaats met een 2e pr. deed haar in onze ogen meer recht. We waren er erg blij mee! Nog één 2e pr. te gaan en dan kunnen wij voor haar het kroonpredikaat aanvragen.       

0