Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2012

6 januari 2012: MariënheemTijdens de eerste dag van de Hengstenkeuring werden een aantal hengsten voorgesteld die hun definitieve goedkeuring hebben gekregen.

Onder hen ook de vader van Bernice en Crumble: Plesman van Veldzicht. 

25 februari 2012:


Vanmiddag hadden we een gezellige stalmiddag, georganiseerd door onze fokvereniging, bij de Alloysehoeve. Guusje en ik waren 's ochtends al present om Atie en Jos te helpen met het poetsen van de pony's en het werd al snel duidelijk dat Guusje er een nieuwe liefde bij had: de hengst Walter v.'t Kleine Weitje.

De opkomst was prima, de stemming onder de aanwezigen nog beter en het werd een gezellige en leerzame middag.

14 mei 2012: Geboortenieuws!


Om kwart voor 4 vanochtend heeft Bernice het leven geschonken aan een mooi zwart hengstveulentje.

We noemen hem: Fudge van stal Oberon

De kleine man had een start volgens het boekje, helaas bleef Bernice de hele dag last van naweeën houden en hebben we de veearts gebeld om haar pijnstilling te geven.

16 mei 2012


Bernice heeft even nodig gehad om bij te komen van de bevalling, maar inmiddels genieten we met volle teugen van de het jonge leven in de wei.

We blijven er naar kijken....

16 juni 2012: Stalbezoek stal Cillaarshoek


Vanmiddag waren we te gast bij de fam. van der Griend in Strijen.

Het was wederom een gezellige, leerzame middag met als thema: "op naar de keuring".

Er was weer een grote opkomst van leden en belangstellenden en na een lezing werden we rondgeleid langs de pony's, koeien en schapen.

We sloten de middag af met een hapje en een drankje.

23 juni 2012: Zomerkeuring Ammerzoden


Vandaag zijn we met Bernice, Fudge en Alasha (van Sandra) naar Ammerzoden geweest om mee te doen aan de zomerkeuring van fokvereniging de Bommelerwaard.

Het was Fudge zijn vuurdoop in de trailer en op vreemd terrein en een mooie oefening voor ons allemaal.

Fudge was als eerste aan de beurt in een rubriek van 9 hengstveulens. Het voorbrengen ging zeker niet vlekkeloos, maar we blijven leren...

Fudge werd hekkensluiter met een bemerking op zijn te gehoekte achterbenen en zijn wat grove hoofd. Iets wat we mee kunnen nemen bij onze toekomstige hengstenkeuze voor Bernice.

Na de middagpauze waren Bernice en Alasha aan de beurt. Zij liepen in dezelfde rubriek. Martin paste op Fudge, die we buiten de baan hadden gehouden. Ik hoopte dat Bernice zich daardoor wat alerter zou presenteren in de baan.. Dat deed ze!

Ze was het er helemaal niet mee eens en veranderde in een hele wakkere, vlotte pony. Tot onze verbazing werd ze als 4e geroepen en ik was blij met de tips van Jos die me kwam helpen tijdens het rondstappen, want daardoor mocht ze zich als 4 opstellen. Ik was superblij: 4e achter 2 middenmaatskampioenen en de latere dagkampioen! Trots!

Ook Alasha liet zich beter zien dan vorig jaar en werd voorlaatste. Op naar onze PK in Zuid-Beijerland...

25 augustus 2012: Premiekeuring Zuid-BeijerlandVandaag hadden we onze jaarlijkse premiekeuring.
We hadden Bernice en Fudge meegenomen en Sandra was mee met Alasha. Lekker op tijd installeerden we ons vlakbij de ingang van de manege, waar Guusje zich uitleefde met borstels en glansspray op Fudge. Met zijn witte halstertje om stond hij er volgens Jos goed voor en hij vond hem in positieve zin veranderd sinds de laatste keer dat hij hem gezien had.
Na
zijn laatste plaats in Ammerzoden hoopten we er maar het beste van...
Guusje bracht de pony's voor; ze had een paar weken geleden gevraagd of ze dat mocht doen, omdat ze dat zo leuk vond. Fudge liet zich in de baan van zijn beste kant zien en tot onze blijdschap mocht hij zich als 2e opstellen en kreeg hij zijn veulenpremie! Wat gaaf was dat!Na de pauze werd Bernice door Guusje onder handen genomen en ze zag er werkelijk uit om door een ringetje te halen. Omdat Martin zich over Fudge moest ontfermen buiten de baan, kon hij geen foto's van ons maken. Dat was achteraf best jammer, want Bernice mocht zich als 1e opstellen met een 2e premie.
Helaas haalde Alasha weer een 3e premie, maar vor ons kon de dag niet meer stuk, die was TOP!
Guusje, naar jou gaat onze grootste dank uit, zonder jou hadden we dit resultaat niet behaald. xx

30 september 2012


Zoals we elke zondagochtend erop uit trekken met onze pony's, was dat ook vandaag het geval en we genoten van het heerlijke najaarsweer.

Voor Fudge was het zijn langste wanddeling tot nu toe, maar ook hij heeft er zichtbaar lol in om mee te gaan.

0