Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Shetlandponystal Oberon


Nieuws 2011

26 maart 2011:Vanochtend zijn we met Bernice naar Vierpolders geweest voor de Stamboekopname van onze fokvereniging.

Bernice was wat gespannen, maar tegen de tijd dat ze aan de beurt was, was daar niet zoveel meer van over.

Veterinair was ze gelukkig helemaal in orde en met een nette 70/ 65 hebben we er weer een stamboekpony bij!

11 april 2011:


Vandaag de knoop doorgehakt en de fam. v. Asch gebeld; in juni gaat Bernice daten met de zwarte 1e pr. hengst Zico v.d. Kuiperij.

We hopen dat alles voorspoedig zal verlopen en dat er volgend jaar uit deze combinatie een fraai veulen geboren mag worden.

26 mei 2011:Wat leuk!

Onze pony's, samen met Guusje in de Shetland Pony.

5 juni 2011:


Vanochtend hebben we Bernice naar IJzendoorn gebracht. Albert was zo vriendelijk om Zico nog even van stal te halen voor een fotomomentje...

15 juli 2011:


We hebben goed nieuws: Bernice is drachtig gescand van Zico!

Het aftellen kan beginnen...

23 juli 2011:


Vandaag zijn we met Bernice en Amani en Alasha van Sandra naar Ammerzoden geweest. De zomerkeuring is een mooie oefening voor ons en de jonge pony's.

Amani beet het spits af. Helaas was hij de enige ruin en had dus geen concurrentie. Toch liet hij zich super zien!

Bernice als volgende aan de beurt en ook zij had zich nog niet eerder zo fraai laten zien. En hoewel het niveau hoog was en we als laatste opgesteld werden, bleek uit het jury commentaar dat Bernice een prima pony is, die goed in elkaar steekt en op goede benen staat.

Ach, en dat gouden randje... dat komt wel goed...

Alasha sloot de keuring voor ons af. Ook voor haar een plaats als hekkensluiter, maar we hebben kunnen zien dat het met haar bewegingen wel goed zit. En met het opbouwende commentaar van de jury in ons hoofd, zien we nog genoeg kansen voor verbetering.

27 augustus 2011: Premiekeuring


Vandaag zijn we met Bernice en Suf en Sandra met Amani en Alasha naar de premiekeuring in Zuid-Beijerland geweest.

Guusje beet voor onze stal het spits af, want zij bracht Suf voor in de rubriek: beste jeugdige voorbrenger.

Ze knalde met Suf de baan door en deed dat zó goed, dat ze rubriek won en uitgenodigd werd om onze fokvereniging te vertegenwoordigen tijdens de NK in Lunteren.


Daarna was Bernice aan de beurt. Zij liet zich heel netjes zien en haalde aan de hand van Martin een hele nette 2e premie. Blij mee!

Alasha en Suf volgden elkaar in aansluitende rubrieken op, maar haalden beiden helaas niet meer dan een 3e premie. Suf zat volgens de jury op het randje van een 2e en we kregen tips om volgend jaar de weegschaal naar de "goede" kant te laten doorslaan.

Ook San kreeg verbeterpunten aangereikt. Dat was heel prettig, want daar kunnen we weer verder mee. Het zit er in ieder geval wel in voor onze merries.

Amani sloot de dag af en dat deed hij met een gouden randje. Net als in Ammerzoden vloog hij weer met Guusje door de baan en haalde vlot zijn 2e premie.

Als enige in de ruinenrubriek werd hij automatisch rubriekswinnaar en mocht door voor het ruinenkampioenschap. Ook daar liet hij zich overtuigend zien en won niet alleen het kampioenschap, maar verdiende ook een uitnodiging voor de NK in Lunteren.

Guusje kan dus met 2 pony's aan de slag in oktober...

22 oktober 2011: N.K Lunteren


Vandaag een spannende dag voor Guusje en Amani.

Helaas moesten we Suf thuislaten; zij had de afgelopen week 2x een bloedneus gehad en hoewel en geen aanwijsbare oorzaak werd gevonden wilden we met haar geen risico lopen.

Guusje was uitgenodigd om onze fokvereniging te vertegenwoordigen in de rubriek "beste jeugdige voorbrenger" en omdat Amani als kersverse ruinenkampioen ook een uitnodiging had gekregen, nam hij de plaats van Suf in.

Ondanks hun volle inzet, eindigden ze niet als 1e, maar het was een eer om mee gedaan te hebben. Ze blijft in ieder geval de beste van onze fokvereniging!

Aan het einde van de middag was Amani zelf aan de beurt. En hoewel hij net zo druk bleek als zijn directe concurrent, moest hij in hem toch zijn meerdere erkennen en behaalde hij de 2e plaats. Toppertje!

12 november 2011:


Vanmiddag zijn we met Bernice, Crumble en Amani naar 's Gravenzande geweest om, met nog 12 shetlanders en een dubbel aantal liefhebbers een strandwandeling te maken. Het was voor de meeste pony's de eerste keer dat ze zo dicht bij de zee kwamen en dat leverde heel uiteenlopende reacties op. Een aantal pony's vond het helemaal niks, maar er waren er ook een paar die zich over lieten halen om de branding in te lopen.

Van onze pony's was Crumble het moedigst en ik was megatrots op haar!

Na een gezellige en ontspannen wandeling sloten we deze middag af met wortels voor de pony's en erwtensoep met brood voor ons. Topmiddag!

0